Blik Beveiliging

Certificeringen

Kiwa-NCP Borg Certificaat of opleverbewijs

Om in aanmerking te komen voor een Certificaat of opleverbewijs dient er vooraf een PVE (programma van Eisen) gemaakt te worden.

Dit wil zeggen dat als er een nieuwe of bestaande installatie in aanmerking wil komen voor een Kiwa-NCP Borg Certificaat of opleverbewijs er een controle van het systeem gedaan moet worden om te bekijken of de installatie (nog) aan de eisen voldoet.

Certificering

Blik Beveiliging is een Kiwa-NCP BORG gecertificeerd technisch beveiligingsbedrijf met sinds 2013 ook het VKB parner Certificaat.

Dit wil zeggen dat alle beveiligings installaties volgens deze normering aangesloten worden en indien gewenst hier een Certificaat op uitgegeven kan worden.

Waardoor er een korting op uw verzekeringspremie te verkrijgen is bij de meeste verzekerings maatschappijen.

Er zijn twee gecertificeerde instanties dit zijn, NCP/KIWA Borg en sinds een aantal jaren is hier de VEB bij gekomen.

Wat houd dit in:

BORG Alarminstallateur (deelgebied 1)
De BORG Alarminstallateur is bevoegd om elektronische beveiliging te installeren in woningen met risicoklasse 1 t/m 3 en utiliteitsgebouwen in risicoklasse 1 en 2. Het vereiste diploma is Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV) of Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV). Afgegeven wordt een BORG Opleveringsbewijs alarminstallatie.

BORG Bouwkundig beveiligingsbedrijf (deelgebied 3)
Als BORG Bouwkundig beveiligingsbedrijf ben je bevoegd om bouwkundige beveiligingsmaatregelen in alle risicoklassen aan te brengen. Het vereiste diploma is TBV of Technisch beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB). Afgegeven wordt een BORG Opleveringsbewijs bouwkundige beveiliging.

BORG Technisch beveiligingsbedrijf (deelgebied 1, 2 en 3)
Het BORG Technisch beveiligingsbedrijf mag elektronische én bouwkundige maatregelen in alle risicoklassen aanbrengen. Het vereiste diploma is TBV. Als zowel de alarminstallatie als de bouwkundige beveiligingsmaatregelen aan de eisen voldoen, verstrekt het gecertificeerde bedrijf een BORG Beveiligingscertificaat. Indien alleen de alarminstallatie aan de eisen van een elektronisch niveau voldoet verstrekt het gecertificeerde bedrijf een BORG Opleveringsbewijs alarminstallatie.

Beoordelingsrichtlijn

Voor alle eisen die per erkenning worden gesteld kunt u de Beoordelingsrichtlijn BORG 2005, versie 2 raadplegen.