Blik Beveiliging

Certificeringen

VEB-certificaat of VEB-opleverbewijs

Om in aanmerking te komen voor een certificaat of opleverbewijs dient er vooraf een PVE (programma van Eisen) gemaakt te worden.

Dit wil zeggen dat als er een nieuwe of bestaande installatie in aanmerking wil komen voor een VEB-certificaat of opleverbewijs er een controle van het systeem gedaan moet worden om te bekijken of de installatie (nog) aan de eisen voldoet.

Certificering

Blik Beveiliging is een VEB gecertificeerd technisch beveiligingsbedrijf.
Dit wil zeggen dat alle beveiligingsinstallaties volgens deze normering aangesloten worden en indien gewenst hier een certificaat op uitgegeven kan worden. Hiermee is er mogelijk een korting op uw verzekeringspremie te verkrijgen bij de meeste verzekeringsmaatschappijen.

Er zijn twee gecertificeerde instanties, nl. NCP/KIWA Borg en sinds een aantal jaren is hier de VEB bij gekomen.

Wat houdt dit in:

Alarminstallateur
De alarminstallateur is bevoegd om elektronische beveiliging te installeren in woningen met risicoklasse 1 t/m 3 en utiliteitsgebouwen in risicoklasse 1 en 2. Het vereiste diploma is Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV) of Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV). Afgegeven wordt een VEB-opleveringsbewijs alarminstallatie.

Bouwkundig beveiligingsbedrijf
Als bouwkundig beveiligingsbedrijf ben je bevoegd om bouwkundige beveiligingsmaatregelen in alle risicoklassen aan te brengen. Het vereiste diploma is TBV of Technisch beheerder Mechanische
Beveiliging (TBMB).

Technisch beveiligingsbedrijf (deelgebied 1, 2 en 3)
Het technisch beveiligingsbedrijf mag elektronische én bouwkundige maatregelen in alle risicoklassen aanbrengen. Het vereiste diploma is TBV. Als zowel de alarminstallatie als de bouwkundige beveiligingsmaatregelen aan de eisen voldoen, verstrekt het gecertificeerde bedrijf een VEB-beveiligingscertificaat. Als alleen de alarminstallatie aan de eisen van een elektronisch niveau voldoet verstrekt het gecertificeerde bedrijf een VEB-opleveringsbewijs alarminstallatie.

VEB erkend beveiligingsbedrijf